Adverteren op MotorCamping.eu met uw bedrijfslogo

Huren VakantieHuisjes

Vlag van Oostenrijk

Motorcampings en motorhotels in Oostenrijk

Kaart van Oostenrijk

Ontdek Oostenrijk op de motor en geniet van de Alpen

Voor motorrijders is Oostenrijk een populaire motorbestemming. Elke dag kan je andere bergpassen en haarspeldbochten rijden. Enkele bekende bergpassen in Oostenrijk zijn de Timmelsjoch, Schiestlhöhe (Nockalmstrasse en Glockenhütte) en natuurlijk de GrossGlockner. De GrossGlocknerstrasse is maar lieft 47,8km lang en brengt je naar 3797m hoogte, dit met een stijgingspercentage van 12%. Hier geniet je van adembenemende panorama's gecombineerd met talrijke haarspeldbochten, fun op de motor gegarandeerd!

Provincies in Oostenrijk

In de provincie Tirol kan je alle kanten op, het grenst aan Italië en Zwitserland, een 3-landen motortoertocht behoort zeker tot de mogelijkheden. In het Salzburgerland is het ook genieten, hier wordt je na elke bocht weer verrast met een uitzicht van een ander imposant bergmassief. De meest zuidelijke provincie is Karinthië, hier zijn veel bergmeren waar je met de motor heerlijk langs kunt rijden. In Oostenrijk heb je voor het rijden op snelwegen en sommige autowegen een vignet nodig. Daarnaast moeten voor sommige passen en tunnels tol betaald worden.

Overnachten in een motorhotel of op een motorcamping

In Oostenrijk heb je een groot aanbod van motorhotels en motorcampings. Deze zijn ingesteld op motorrijders en bieden vaak voorzieningen als: een garage waar veilig je motor kan staan, een droogruimte voor je kleding, een motor wasplek, motorroutes en begeleide motortoertochten.