• Banner Motorcamping.eu
 • Banner Motorcamping.eu
 • Banner Motorcamping.eu
 • Banner Motorcamping.eu
 • Banner Motorcamping.eu

Adverteren op MotorCamping.eu met uw bedrijfslogo

Huren VakantieHuisjes

 
0.0 (0)

Camping Beirã-Marvão Alentejo

Camping Beirã-Marvão AlentejoCamping Beirã-Marvão Alentejo
Estrada de Castelo de Vide
7330-013
Beira-Marvao
Portalegre
Portugal
Tel: 00351-245-902360
Tel: 00351-935-041588
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GPS: 39.42769, -7.38586

Plek genoeg om te motorkamperen bij Camping Beirã-Marvão Alentejohttp://www.campingbeiramarvao.com en facebook
Soort: Motorvriendelijke camping

Deze natuurcamping Beirã-Marvão Alentejo heeft Nederlandse eigenaren en ligt in het unieke hart van het beschermde Natuurpark Serra de Sao Mamede, op de grens met Spanje. Vanaf - en naar - Cáceres in de spaanse regio Extremadura is het maar 100km. De grootste regio van Portugal, Alentejo is bekend om haar goed aangelegde en rustige wegen waarover heerlijke motortochten kunnen worden gemaakt.

De motoren kunnen bij de tent staanDe voorzieningen zijn nieuw. De camping waar al meer dan 27 verschillende nationaliteiten hebben gekampeerd, bestaat uit 3 aaneengesloten stukken kampeerterrein, het 1e deel vooral voor campers en met een afgezet stuk voor tenten, dan een tussenterrein waarop ook het zoutwaterzwembad, met plaats voor een enkele tenten en dan een groot en vlak 3e terrein, waarop zelfs in de zomermaanden het gras nog groen kan worden gehouden. Dit terrein is uitstekend geschikt om bijvoorbeeld groepen tenten op te plaatsen. Maar ook de individuele motorrijder, die Portugal en vooral Alentejo komt verkennen, vindt op deze camping altijd wel een ideale plaats voor de tent en motor.

Het sanitair bij Camping Beirã-Marvão AlentejoHet sanitair is zeer ruim, schoon en modern en wordt een groot aantal keren per dag bezocht om eventueel achtergelaten oneffenheidjes van de gasten weg te poetsen.

De douches bij Camping Beirã-Marvão AlentejoKom tot rust in een uniek stukje Europa, een uniek stukje natuur die je echt niet meer gaat vergeten.

Een van de campinggasten (met de motor uit Zürich) merkt op: "De wegen in dit deel van Alentejo zijn bijna leeg, het is in de omgeving van Camping Beira-Marvao een echt biker-paradijs. Je kunt vanaf hier zomaar 100 kilometer weg rijden en helemaal niemand tegenkomen, je geniet alleen maar van de zeer mooie natuur en naast de mooie landschappen van de vele historische bezienswaardigheden. Urenlang kun je op de motor daarvan blijven genieten. Daarbij komt dat ik mij hier als motorrijder op de camping zo hartelijk welkom voel."

Een Nederlandse biker: “Het is hier alsof de wegen alleen maar voor ons motorrijders zijn aangelegd, zo rustig en zo goed onderhouden”.

Een Nederlandse motorjournalist in een bekend motorblad: "De enige pijn die ik hier na het rijden heb gevoeld, dat is in mijn kaken, van het glimlachen tijdens mijn ritten door deze schitterende omgeving”.

Een verkoelende duik na een dag motorrijden bij Camping Beirã-Marvão AlentejoBinnen de Concelho Marvão (dat is de gemeente) bevinden zich vele toeristische bezienswaardigheden, zoals Ammaia, de Romeinse stad die nog maar voor een deel is opgegraven, ook de voor deze regio unieke kalkgrotten en natuurlijk aangelegde bakovens ziet u hier, er is een groot gratis rivierzwembad, naast een ook groot gemeentezwembad, waar de gasten van de camping gratis toegang hebben, natuurlijk het indrukwekkende Kasteel Marvão, waarvoor een Nederlandse rondleiding in orde is gemaakt, er zijn door de campingeigenaren veel wandelroutes (nu al meer dan 30) gemaakt, een aantal kunnen per fiets worden gedaan, van de plaatsen in de omgeving, zoals Castelo de Vide zijn plattegronden gemaakt met daarop alle nuttige adressen, van restaurants, het postkantoor, de geldautomaat.

Klaar om te gaan motorrijden vanaf Camping Beirã-Marvão AlentejoDe omgeving kenmerkt zich ook van de al genoemde archeologische vondsten, maar ook de hunebedden – Anta’s - en Menhirs zijn in aantallen aanwezig. Vlakbij de camping staat de grootste Menhir van het Iberisch schiereiland. Choça’s de kleine huisjes die je op de boerderijen aantreft en voor de rondtrekkende landarbeiders waren bedoeld en de Chafurdão’s – een huisje voor de met dieren rondtrekkende agrariërs + zijn familie -die uit de jaren 1.700 – 1.750 stammen, zijn een lust voor het oog. Maar ook prehistorische kerkhoven vindt u “zo op het land” vlakbij de camping, met graven uit graniet gehouwen is het wel een beleving om zoveel historie aan uw voeten aanwezig te zien.

Gasten van Camping Beira-Marvao hebben bij diverse restaurants en winkels in de wijde omgeving een fikse korting op de bestedingen, daarvoor ontvangen zij een kortingskaart die aan elke gast gratis wordt verstrekt.

Deze Nederlandse camping met zoveel meer gasten uit andere landen draagt vanaf 2016 het Keurmerk voor Kleine Campings van de ANWB en behoort daarmee tot de betere kleine campings in Europa.

Heerlijke wegen in Alentejo PortugalMet deze camping als vaste uitvalsbasis is het perfect rijden naar andere historische plaatsen, voor die mooie dagtochten hoeft het bivak niet te worden opgebroken. Je rijdt vanuit de camping niet alleen gemakkelijk in het Spaanse Extremadura, bijvoorbeeld naar Alburquerque en Badajoz, maar zeker ook in Portugal, zoals Elvas, nu ook onderdeel van het Unesco beschermde Werelderfgoed, het eveneens deel van het Unesco programma deel uitmakende Évora en zeker niet te vergeten de marmergroeven in en rond Borba. Estremoz en het bloemenfeestenstadje Campo Maior zijn ook heel goed en over hele mooie wegen te bereiken.

De schitterende omgeving rondom Camping Beirã-Marvão AlentejoDe camping biedt als service:

 • Elke dag vers brood en het typische Portugese gebak
 • Portugese snacks
 • zoutwater zwembad
 • super wandelgebied
 • mooie fietsroutes
 • verhuur van mountainbikes
 • lekker eten
 • birdwatching - u verblijft in een uniek vogelgebied

Prachtige natuur rondom Camping Beirã-Marvão AlentejoOp de camping accepteren ze:

 • NKC/CCI-combikaart
 • zijn deelnemer aan het programma van de SVR
 • ook worden de *Alan Rogers Travel Card *FICC and Campingbogen DCU cards
 • De internationale Campercard
 • Lidmaatschapskaart van de ANWB
 • de Camping Key Europe Kaart
 • De Campcard van de ADAC
 • Voor beoordelingen (meningen) van de gasten kunt u op deze website over de motorcampings terecht, op de sites van de ADAC en ANWB - maar ook op internationale sites, als TripAdvisor.

Motorrijden in Portugal Alentejo is fun!

Mening/ervaring van bezoekers

Er zijn nog geen reviews voor deze accommodatie.
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Accommodatie
Wat vind u van de accommodatie en de faciliteiten? (receptie, bar, evt zwembad, enz)
Prijs/Kwaliteit
Goede prijs kwaliteit verhouding?
Sanitair
Hoe beviel de douche en toilet?
Motor vriendelijk
Is de accommodatie motor vriendelijk?
Omgeving
Is het een goede omgeving voor motorrijders?
Commentaar