Motorroutes in Tsjechië

Hier vind je motorroutes in Tsjechië. Heb je ook leuke motorroutes? Mail ze naar ons en ze worden erbij geplaatst!


Motorroutes in het reuzengebergte en het noorden van Tsjechië

EWO-Reuzengebergte-Tsjechië-Polen.gpx

Motorrijden in het reuzengebergte van Tsjechië en Polen, 174km
Start en eindpunt is in Rudnik (regio Hradec Králové), dan rij je binnendoor naar Chotěvice en Trutnov. Door het centrum van de oude stad Červený Kostelec naar het beschermde natuurgebied Broumovsko. Hier koerszetten naar Barnartice om de grens over met Polen over te gaan. In Polen rijd je op je motor via Lubawka naar Jarkowice en kom je via de 369 weer in Tsjechië uit in het Reuzengebergte (Krkonoše National Park). Het reuzengebergte heeft de hoogste berg van Tsjechië en in de winter kan je er skiën. Dan motorrijden langs de bergen van Klenářovické údolí en koers zetten naar Horní Maršov om weer terug te keren naar Rudnik.

Motorroute EWO-Reuzengebergte-Tsjechië-Polen
EWO-Reuzengebergte.gpx

Motorrijden door het Reuzengebergte, 202km
Start en eindpunt is in Vrchlabí (regio Hradec Králové), dan binnendoor langs de rivier Jizera naar Koberovy. Dan binnendoor richting Hodkovice nad Mohelkou, Kryštofovo Údolí, Chrastava en Frýdlant. Vanuit hier ga je dwars op je motor door het Reuzengebergte, ook bekend als het Krkonoše National Park. Door de hoge ligging kan je hier in de winter goed skiën. Via Hejnice richting Kořenov, dan via Rokytnice nad Jizerou, Vitkovice, Benecko en Strážné weer terug naar Vrchlabi. Door de bergachtige omgeving in Tsjechië is het een prachtige motorroute, onderweg kom je verscheidene uitzichtpunten, kastelen en mooie steden tegen.

Motorroute EWO-Reuzengebergte

Motorroutes in het midden van Tsjechië

EWO-Otava-Moldau.gpx

Prachtige motorroute langs de rivieren de Otava en de Moldau, 226km
Start en eindpunt is in Mirovice (regio Zuid-Bohemen), dan binnendoor via Ostrovec naar de oude stad Písek. Via het centrum rij je richting het noorden omhoog langs de rivier de Otava en later de rivier de Moldau. De motorroute komt langs mooie bezienswaardigheden in Tsjechië zoals het Zvíkov Castle, Orlík Castle, de Orlík Dam en het uitzichtpunt Vyhlídka Máj. Daarna binnendoor naar Chotilsko, Příbram en Březince om weer terug te keren in Mirovice.

Motorroute EWO-Otava-Moldau

Motorroutes in het zuiden van Tsjechië

3-landenrondrit-235-km-incl-2-veren.gpx

Met dank aan Jan voor deze motorroute.
3 Landenrondrit 235 km, via pontje over Lipnomeer daarna langs dit meer om vervolgens via weer een pontje over te steken naar Oostenrijk, hier door prachtige weggetjes via Oostenrijk naar Duitsland om vervolgens via Sumavagebergte weer terug naar Rejstejn te rijden.

Motorroute 3-landenrondrit-235-km-incl-2-veren
rondrit-215-km-met-bezoek-aan-cesky-krumlov.gpx

Met dank aan Jan voor deze motorroute.
Rondrit 215km, rondrit met een bezoek aan Cesky Krumlov, zeer aanbevelings waard, alles weer via kleine weggetjes waarbij zoveel mogelijk de grote wegen gemeden worden.

Motorroute rondrit-215-km-met-bezoek-aan-cesky-krumlov
rondrit-215-km-via-duitsland-om-en-door-het-sumavagebergte.gpx

Met dank aan Jan voor deze motorroute.
Rondrit 215km, rondrit om en dwars door het Sumavagebergte door Duitsland, behoorlijke bergbeklimmingen waarbij met helder weer op de toppen een prachtig uitzicht is tot in Oostenrijk toe.

Motorroute rondrit-215-km-via-duitsland-om-en-door-het-sumavagebergte
rondrit-rondom-klatovy.gpx

Met dank aan Jan voor deze motorroute.
Rondrit rondom Klatovy van 147km, rondrit via allemaal secundaire weggetjes waarbij je af en toe via een boerenerf van weg naar weg gaat rondom Klatovy.

Motorroute rondrit-rondom-klatovy

Uw motorcamping of
motorhotel hier vermelden?


Neem contact op