Motorroutes in Zwitserland

Hier vind je de mooiste motorroutes in Zwitserland. Heb je ook leuke motorroutes? Mail ze naar ons en ze worden erbij geplaatst!


Motorroutes in Zwitserland

EWO-Emmental.gpx

Prachtige motorroute door het Emmental en langs de meren, 157km
Start en eindpunt is Interlaken, dan binnendoor richting Thun langs de Thunersee. Dan via Oberlangenegg naar het UNESCO Biosphäre Entlebuch natuurpark. Binnendoor naar de Lungernersee, Brienzersee en weer terug naar Interlaken.

Motorroute EWO-Emmental
EWO-Gotthardpas-nufenenpas-furkapas-grimselpas-sustenpas.gpx

Een prachtige motorroute over 5 alpenpassen, 161km
Start en eindpunt is in Andermatt, dan de St. Gotthardpass over, de Nufenenpas (Wallis), door naar de Furkapas, Grimselpas (Bern) en tenslotte de Sustenpas om weer terug te keren naar Andermatt.

Motorroute EWO-Gotthardpas-nufenenpas-furkapas-grimselpas-sustenpas
EWO-Grimselpas-Furkapas-Sustenpas.gpx

Rondje over 3 bekende alpenpassen, 119km
Start en eind is in Innertkirchen, dan de Grimselpas over, naar de Furkapas en via Andermatt noordelijk richting de Sustenpas om terug te keren naar Innertkirchen.

Motorroute EWO-Grimselpas-Furkapas-Sustenpas
EWO-Martigny-Chamonix-Aosta.gpx

3 Landen route, Zwitserland, Frankrijk en Italië, 182km
Mooie 3 landen motorroute. Start en eindpunt is Martigny in Zwitserland, dan binnendoor naar Chamonix (Frankrijk) en via de Mont Blanc Tunnel naar Italië, dan naar Aosta en binnendoor weer terug naar Zwitserland via Bourg Saint-Pierre en Champex-Lac.

Motorroute EWO-Martigny-Chamonix-Aosta
EWO-Monthey-Zwitserse-Franse-Alpen.gpx

Motorroute door de Zwitserse en Franse Alpen, 177km
Start en eindpunt van deze motorroute is in het Zwitserse Monthey. Op je motor rij je, via Morgins, naar de Franse Alpen toe. Dan via Le Sommet, le Corber en Saint-Jean d'Aulps zuidelijk richting Taninges. Voordat je Taninges bereikt weer naar het noorden via Bellevaux, La Vernaz richting Chevenoz. Dan koers zetten naar Lugrin om langs het meer van Genève weer terug te rijden richting Zwitserland.
Deze motorroute is gemaakt om zoveel mogelijk haarspeldbochten te rijden en brengt je langs imposante en hoge bergtoppen van de Zwitserse en Franse alpen. Een aanrader!

Motorroute EWO-Monthey-Zwitserse-Franse-Alpen
EWO-Saint-Moritz-Bernina-Gavia-Stelvio-Umbrail-pas.gpx

Rondje Passen, Bernina, Gavia, Stelvio en de Umbrail pass, 238km
Start en eindpunt is in Saint Moritz dan via de Bernina Pass naar Italië, de Gavia pass over naar de Stelvio pass. Op de Stelvio pass afslaan naar de Umbrail pass en via deze weer terug naar Saint Moritz.

Motorroute EWO-Saint-Moritz-Bernina-Gavia-Stelvio-Umbrail-pas
EWO-Thun-Jaunpass-Gantrisch-Diemtigtal.gpx

Motorroute over de Jaunpass en door natuurparken in Zwitserland, 162km
Start en eindpunt van deze prachtige motorroute is in Thun. Vanuit Thun rij je op je motor door het dal van het Natuurpark Gantrisch en Natuurpark Diemtigtal richting de Jaunpass, het is een heerlijke slingerende weg met prachtige vergezichten met hoge bergen. Via de Jaunpass rij je, met haarspeldbochten, door richting Le Gibloux. Daaraangekomen rij je bovenlangs via de plaatsen Rossens, Mouret en Plaffelen terug naar het Natuurpark Gantrisch om daar binnendoor, over slingerende wegen, weer terug te keren naar Thun. Neem tijdens het rijden van deze motorroute de tijd om te genieten van de prachtige natuur van Zwitserland. Onderweg kom je geregeld plekken tegen om te tanken, wat te eten en te drinken.

Motorroute EWO-Thun-Jaunpass-Gantrisch-Diemtigtal

Uw motorcamping of
motorhotel hier vermelden?


Neem contact op